Projecten

Adverium Drachten

Dit prestigieuze gebouw, gelegen aan de A7 te drachten, is gebouwd in 1999. Hier hangt een klok, die door mij is ontworpen en gemaakt. De wijzerplaten hangen op 6 meter hoogte en hebben de vorm, van het centrale plein in dit gebouw. Hier zijn 4 wijzerplaten in een punt verwerkt, waardoor op iedere plek, op het plein, de tijd afgelezen kan worden. De wijzerplaten hebben de vorm van een vlieger, waardoor ik gekozen heb voor een rechtstreekse aandrijving van het uurwerk, naar de wijzerplaten. De bedoeling, zal u duidelijk zijn.

Als gewicht heb ik granieten plakken gebruikt. Dit zijn er zoveel om de 12 katrollen te compenseren, die ervoor zorgen, dat het uurwerk een week kan blijven lopen.


Toren

Sinds 2000 ben ik in het bezit van een torenuurwerk waar ik iets mee wil doen.
Besloten is om er een blikvanger van te maken. Het word een toren van circa 5 meter hoog.
De toren krijgt 3 wijzerplaten en een bel voor het slagwerk. De kast krijgt veel glas en een koperen dak. Het blok beton is gestort. Het ijzeren frame heb ik laten poedercoaten. Het frame is waterpas op het frame gezet en de kozijnen zijn gemonteerd.  Het puntdak is ook gecoat. De beugel in het midden is voor de belophanging. Het dak is klaar. De bel en de hamer zijn gemonteerd.

Het geheel is gemonteerd. De volgende werkzaamheden zijn; een punt op het dak maken en de afwatering van de goten realiseren.